Verduurzaming Gouwebad De Sniep: zwembad 4 weken gesloten in zomer

geplaatst op: 

Verduurzaming Gouwebad De Sniep: zwembad 4 weken gesloten in zomer

Van 9 juli tot en met 5 augustus is het Gouwebad De Sniep volledig gesloten. Dan worden energiebesparende maatregelen getroffen in het zwembad. Van 6 augustus tot en met 26 augustus is alleen het recreatiebad open. Bij mooi weer is tevens het buitenbad geopend. Het wedstrijdbad is gesloten. Als de werkzaamheden eerder afgerond zijn en de baden eerder open kunnen, wordt dit gecommuniceerd via www.gouwebaddesniep.nl.

Het Waddinxveense duurzaamheidsbeleid stelt dat al het vastgoed van de gemeente in 2025 CO2-neutraal moet zijn. Dit geldt ook voor het zwembad. Daarom worden energiebesparende maatregelen in het zwembad getroffen. Tijdens de werkzaamheden is het zwembad helemaal of gedeeltelijk gesloten. Hannie van der Wal, wethouder Vastgoed en accommodaties: “De gemeente Waddinxveen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom wordt het zwembad grondig aangepakt deze zomer. Het is jammer dat hierdoor het zwembad tijdelijk gesloten moet worden, maar het wachten wordt zeker beloond. We verwelkomen alle bezoekers straks graag in het duurzame pand!”

Planning
Een groot gedeelte van de werkzaamheden vindt plaats in juli en augustus. Hiervoor is bewust gekozen, omdat in deze maanden geen zwemles en doelgroepzwemmen plaatsvindt. Ook de sportverenigingen zijn dan met vakantie.

Het gehele complex is gesloten vanaf maandag 9 juli. Het streven is dat het recreatiebad en het buitenbad vanaf maandag 6 augustus weer open zijn. Opening van het wedstrijdbad staat gepland op zaterdag 1 september.

Wat gaat er gebeuren?
·       Het dak van het wedstrijdbad wordt vervangen voor betere isolatie.
·       De constructie van het dak van het wedstrijdbad wordt verstevigd, zodat er zonnepanelen op kunnen worden geplaatst.
·       De lichtstraat boven de entreehal wordt vervangen voor betere isolatie.
·       Een gedeelte van het glas wordt vervangen door HR++ glas.
·       In het gehele gebouw wordt de verlichting vervangen door LED verlichting.
·       Er vindt een aantal regeltechnische energiebesparende aanpassingen plaats.
·       Later in het jaar worden de gasgestookte ketels vervangen door palletkachels, om het zwembad gasloos